Thuisleefbieb webinar

De grote uitdaging: hoe maken  we zorginnovatie toegankelijk?

Datum: Donderdag 11 maart
Tijd: 10.00 uur
Kosten: gratis
Sprekers: Dennie Jager & Arjan van der Weijde 

Wat komt aan bod?

Weer lopen, ondanks een dwarslaesie. Het lukte Dennie Jager dankzij zijn Exoskelet. Dennie vertelt zijn inspirerende verhaal over de onschatbare waarde van ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie. Dit en meer zal aan bod komen in het webinar op 11 maart om 10.00 uur. Hoe zorgen we ervoor dat zorginnovatie geaccepteerd, geïmplementeerd en toegankelijk voor iedereen wordt? En hoe kan er draagvlak gecreëerd worden bij zowel professionals als gebruiker? In een interessante sessie van ongeveer 1 uur zullen Dennie Jager en Arjan van der Weijde, experts op het gebied van zorginnovatie, stilstaan bij deze lastige maar noodzakelijke uitdaging en delen zij hun visie op toegankelijke zorginnovatie.

De volgende onderdelen staan op het programma:

  1. Trends en ontwikkelingen op het gebied van zorginnovatie
  2. Dennie Jager aan het woord: zijn persoonlijke verhaal over de kracht van zorgtechnologie
  3. Toegankelijke zorginnovatie in de praktijk
  4. Demonstratie: Zorginnovatie borgen, testen en beoordelen

Kan je er helaas niet bij zijn? Dat is geen probleem. Door je in te schrijven sturen wij je de opnames van het webinar toe zodat je deze ook op een eigen moment kan terugkijken.

Schrijf je in!

Waarom dit webinar?

Ontwikkelingen en innovaties op het gebied van zorgtechnologie gaan razendsnel en zijn, zeker in deze periode waarin afstand en digitalisering een grote rol spelen, belangrijker dan ooit. Vaak gaan organisaties welwillend aan de slag met innovatie, maar de acceptatie, implementatie en creatie van draagvlak voor deze zorginnovatie blijkt uitdagend te zijn. De waarde en effectiviteit die zorginnovatie kan bieden wordt nog vaak onderschat en daarbij gaan ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie zo snel, dat het regelmatig de kennis van professionals voorbijgaat en zij zelf steeds het wiel opnieuw moeten uitvinden. Een belangrijk aandachtspunt is dan ook; hoe kunnen we innovatieve zorgtechnologie toegankelijk maken en draagvlak creëren?

Dennie jager exoskelet

Dennie Jager

Als ervaringsdeskundige op het gebied van zorgtechnologie inspireert hij velen met zijn bijzondere verhaal. Hij leerde lopen met behulp van zijn Exoskelet na een heftig scooterongeval waarbij hij een dwarslaesie opliep. Een krachtig en bijzonder verhaal over de onschatbare waarde van zorgtechnologie.
Arjan webinar

Arjan van der Weijde

Als zorgexpert is hij dagelijks in gesprek met zorgorganisaties en gemeentes en kent hij alle ins en outs binnen de zorg- en gemeentemarkt. Als geen ander weet hij welke problematiek er speelt en waar de kansen en uitdagingen liggen in de zorgsector.

“Zorg is en blijft mensenwerk. Maar juist in de afgelopen tijd waarin we minder bewegingsvrijheid hadden, zag je hoe technologie een waardevolle aanvulling kan zijn voor de zorg thuis. Het kan ouderen of chronisch zieken enorm helpen om zelfstandig te blijven wonen.”

Minister De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport)