De Thuisleefbieb voor

Gemeentes

Gemeentes

De Thuisleefbieb helpt gemeentes het uitleen proces te optimaliseren.

De Thuisleefbieb is gebruiksvriendelijke software (SaaS-oplossing) die het uitlenen van innovatieve producten en zorgtechnologie en het beheren van de voorraden overzichtelijk en makkelijk maakt.

Het biebsysteem geeft daarnaast inzicht in gebruikersreviews van zorgprofessionals, ook uit andere organisaties. Daardoor beschik je direct over relevante informatie over het product en de productkwaliteit.

De voordelen van de

Thuisleefbieb

 • Een verbeterd WMO proces
  Productinformatie gebundeld op een site

 • Direct in te zetten binnen jouw gemeente
  Razendsnel online met een zeer laagdrempelige implementatie.
 • Tijdsbesparing
  Geen kostbare tijd meer besteden aan het papierwerk.

 • Optimale kennisdeling
  Krijg inzicht in de kwaliteit van hulpmiddelen door gebruikerservaringen.

 • Onafhankelijk en schaalbaar
  Mogelijkheid tot het aanbieden van een breed assortiment.

Hoe werkt het?

Innovatieve zorghulpmiddelen en zorgtechnologie kunnen een positieve bijdragen leveren aan de zelfredzaamheid van (thuiswonende) mensen. De inzet van deze innovatieve producten kan tevens zorgen voor werkdrukvermindering in de zorg. Maar welk hulpmiddel of welke techniek past bij welke hulpvraag?

Veel gemeenten faciliteren de uitleen van deze producten, bijvoorbeeld door de inzet van slimme huizen, innovatiebussen of living labs. Zo kunnen mensen met een hulpvraag testen welk product of welke innovatie het meest geschikt voor hen is. Maar de administratie rondom die uitleen levert vaak onnodig veel werk op.

Dat kan anders, vinden wij! Onze software werkt namelijk gewoon online, in een afgeschermde bieb-omgeving, speciaal ingericht voor jouw innovatietraject. Met de producten en diensten die jullie graag met cliënten willen testen. De producten zijn voorzien van gebruikerservaringen van andere zorgprofessionals.

Functionaliteiten

Interesse?

Heb je interesse in de Thuisleefbieb? Vraag hier meer informatie op!

Ik wil meer weten

Deze organisaties werken met de Thuisleefbieb